MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Het boeren bedrog

Inhoudsopgave

Wat krijgen we nou?!

De meeste mensen die mij kennen weten dat ik gek op het boerenleven ben, en als ik de kans gehad waarschijnlijk niet de IT in was gegaan maar een boerderij was begonnen (of een drukkerij, maar dat is weer een ander verhaal). Ze weten ook dat één van mijn favoriete games “Farming Simulator” is (tjah nerds will be nerds). 

Dus waarom kom je met een blog over het boeren bedrog? Nou heel simpel, ik zie ook wel in dat de hoeveelheid boerderijen en vooral de grote mega stallen een probleem vormen. Dat het niet klopt dat een klein land zoals Nederland de twee a grootste export ter wereld heeft als het gaat om voedsel. Dat de leus “zonder boeren, geen eten” dus niet klopt.. Sterker nog we importeren ook nog steeds heel veel voedsel.

Maar hou de vlaggen nog even met rood omhoog want over die leugen ga ik het niet hebben.. Sterker nog.. die leugen komt helemaal niet van de boeren…

Overdreven protest en statements.

Vanaf het begin van de boeren protesten viel met iets op, boze boeren die onheil voorspelde als de huidige stikstof plannen doorgaan, alsof Nederland op een lokale Apocalyps af ging.. Terwijl er ook heel veel interviews waren met boeren die het allemaal zwaar overdreven vonden, inzagen dat we een probleem hadden en alleen maar het gesprek wilde gaan voeren met de overheid (overigens niet netjes dat de overheid initieel dat gesprek niet aan wilde gaan). 

Tevens begonnen bepaalde politici te stuiteren.. Van BBB snapte ik dat, ik snapte ook dat op congressen van o.a. het CDA de achterban zich roerde en zich tegen de stikstofplannen keerden.. Maar wat moest de hamster van de FvD ineens met boeren? Of Baudet zelf? Waar maakte Wilders ineens paniek om? Als ik de speeches beluisterde werden binnen een half jaar alle boeren (door Rutte persoonlijk) naar concentratie kampen gestuurd. 

En ja ik weet, alles voor de stemmen.. alles voor de zieltjes.. Gelukkig zagen de boeren al snel in dat de FvD of de PVF niet echt wat voor hun gingen doen. En lijkt vooral BBB te profiteren wat ook wel te verwachten was.

Toch bemerkte ik dezelfde ondertoon als het ging om (de aanpak van) Covid19, de vele pro-Russische Nederlanders.. 

Tijd om de complot bubbel in te duiken.

Sinds ik me interesseer in de wereld achter de complottheorieën heb ik aantal socialmedia-accounts aangemaakt die ik bewust in een zogenaamde bubbel heb laten belanden. Zo ben ik altijd enigszins op de hoogte wat er in de wereld van de complotten speelt. Het was dus ook een kleine moeite om te ontdekken dat het stikstofprobleem ook onderdeel van een groot complot is. Schijnbaar is het de bedoeling van het World Econmic Forum om ons hoger te laten leiden in de nabije toekomst. Tevens bleken de amateur virologen (Willem Engel, Maurice de Hond, Rapper Kafka enzovoort ineens enorme kennis te hebben van Geopolitiek en nu weer alles weten van stikstof. Het argument van deze lui die het gevaar van Covid moest ontkrachtingen was dat er verkeerd gemeten (getest) werd en dat de Virologen van dienst niets snapte van statistiek. Omdat Maurice de Hond claimed alles van statistiek te weten had hij ineens een flinke groep mensen in zijn leugens gelokt. Wat statistiek is zeker belangrijk, want die helpen je om conclusies te trekken.. Echter moet je dan die conclusie wel gaan bewijzen via allerlei methoden.. Iets wat de Virologen wel deden, maar Maurice de Hond voor het gemak, maar oversloeg. En dan wel klagen dat de vaccins niet goed getest zouden zijn..

Maar ook nu weer beweert deze groep dat de experts niet goed meten en eigenlijk compleet achterlijk zijn. Ze beweren dat het stikstof helemaal geen probleem is en dat we dus eigenlijk gewoon zo moeten doorgaan. 

Gevaarlijk

Ik zie een groot gevaar schuilen in deze lui die wetenschap negeren, want ze doen het puur voor hun eigen belang. Ze proberen zieltjes te winnen die kunnen doneren om hun oplichterij te kunnen blijven uitvoeren. Het ontkennen van wetenschap is namelijk een zeer lucratief verdienmodel. Nog gevaarlijker gaat het worden als we kijken naar een Baudet (en zijn volgzame hamster Gideon). Door hard van leer te trekken in de kamer, door boeren en burgers op te jutten tegen de politiek, elite en andere burgers is zorgelijk. Zeker als de hamster in de kamer doodleuk kan vertellen dat geweld gebruikt mag worden.

Een ander gevaar is dat we het gesprek over hoe we de stikstof problemen gaan oplossen bijna onmogelijk wordt. Als land mogen we God op onze blote knieën danken dat het merendeel van onze boeren wel dat gesprek willen aangaan.

Dit lost nog niet het probleem op waarbij lieden zoals Baudet de samenleving verscheuren.. Iedereen met een beetje historische kennis heeft door wat er aan het gebeuren is. Want het aloude antisemitisch complot verhaal is weer bezig.. We worden verteld dat  het slecht met ons gaat en dat de schuld van de Elite is (met name Joodse personen..). Laten we niet achter deze mensen aanlopen.. Laten we niet de wig tussen ons maken maar laten we met elkaar in gesprek gaan. Laat de wappies, aluhoedjes etc links liggen en negeer ze. Want deze mensen op normale gedachten brengen is een verloren zaak, daar helpt gesprek helaas voor geen meter.