MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Een papa oepsie

Gemiddeld werk ik nog zo’n drie dagen vanuit huis, zo ook afgelopen. De laatste tijd zit ik weer veel in de woonkamer te werken. Dat vind ik gewoon wat gezelliger en als bonus zie ik veel meer van Sofie.

Nu was de situatie van gisteren iets anders dan normaal, Annika had een nachtdienst gedraaid dus zou ik tijdens het werken ook Sofie uit bed gaan halen zodra ze wakker was..

En daar ging iets een beetje mis.. De hele ochtend zat vol met meetings, en voor ik het wist was het 10:45 en besefte me dat ik Sofie nog niet gehoord had.. Gelukkig hebben we een babycam, dus even spieken.. Mevrouw bleek gewoon wakker te zijn, maar relaxed met haar knuffels aan het spelen (althans.. dat dacht ik..).

Omdat mijn input voor de meeting niet meer nodig was besloot ik de meeting te verlaten en Sofie uit bed te halen om haar een boterham te geven.

Op het moment dat ik haar kamer inloop ruik ik een zure lucht.. Dat deed nog geen alarm bellen afgaan, Sofie heeft de laatste tijd wel meer een diarree luier. Maar al snel gingen er wel wat alarm bellen af.. Sofie zat namelijk niet met haar knuffels te spelen maar met iets totaal anders.

Eerst dacht ik dat het om poep ging, maar als ik haar optil is haar slaapzak geheel schoon, en dan besef ik me.. Ze heeft de boel ondergekotst.. En de poep waren geen drollen maar restanten avondeten van de avond daarvoor..

Omdat ze hele brokken krootjes in er haar heeft zitten besluit ik haar maar te gaan douchen..  Stilletjes probeer ik met haar naar de douche te gaan; zodat Annika niet wakker wordt. Helaas (of beter gelukkig, wat extra handen waren welkom) was Annika wakker geworden en bedacht dat ze er iets niet helemaal goed was, want waarom ben ik met Sofie in de douche.

Na een halve liter Zwitsal shampoo gebruikt te hebben is Sofie d’r haar verlost van de klonten. Annika heeft inmiddels Sofie haar bed afgetrokken en in de wasmachine gestopt.

Met het aankleden is Sofie gelukkig weer de vrolijke dame die we gewend zijn en lijkt ze me niet kwalijk te nemen dat ik er totaal vergeten was. Wel hebben we haar verteld dat ze volgende keer het best op een krijsen mag zetten als ze gekotst heeft..

Daarnaast, even een alarm zetten als Annika een nachtdienst heeft gedraaid en ik thuis werk..