Een aantal maanden schreef ik al een blog over het gevaar dat het “Covid 19” complot met zich mee bracht. Toen maakte ik mezelf nog het meeste zorgen over de groep mensen die zich niet aan de maatregelen hield; en dat die groep te groot zou worden waardoor het virus vrij spel zou krijgen.

Het liep wat anders, ik heb het idee dat de groep die in dit complot geloven niet bizar groter is geworden. Het begint ook steeds duidelijker te worden wie dit complot verspreiden. Zie hier bijvoorbeeld de uitzending van pointer over “Het verborgen netwerk van complotdenkers“. 

Een ander covid complot gevaar

Een ander gevaar waar ik het in deel 1 over had, maar niet benoemd als gevaar waren de demonstraties. Nu vind ik dat demonstreren een basis recht is in een democratie. Maar we hebben met elkaar afspraken gemaakt hoe we demonstreren en hebben door de covid epidemie nu eenmaal te houden aan de maatregelen. Dat je nog steeds kan demonstreren met deze maatregelen hebben we al kunnen zien; dus kom niet aan dat demonstreren niet meer mogelijk is in Nederland.

Ook de mensen die tegen Covid-19 maatregelen zijn hebben van de gemeente Amsterdam ook toestemming gekregen voor een demonstratie op een andere plek en met inachtneming van de maatregelen waar tegen ze protesteren. Ik weet ook zeker dat die groep mensen (met mogelijk wat gemopper) zo’n demonstratie wilden houden.

Echter is de groep covid critici gemend geraakt met de groep die in het Covid Complot geloven. Deze groep gebruikt de demonstraties als propaganda voor hun verhaal. Namelijk het aantonen dat Nederland een dictatuur dan wel een politie staat is geworden.

Door het stelselmatig negeren van Politie instructies tijdens de demonstraties lokken ze geweld uit. Want het is toch: “Verwijder u of wij gebruiken geweld”. Nadat het geweld over is claimen deze “demonstranten” dat ze slachtoffer zijn van politie geweld. Dat hun de mond gesnoerd wordt en dat dit alleen maar in een dictatuur kan gebeuren. Social media wordt volgegooid met filmpjes van politie geweld zonder enige verdere context. Gelukkig zijn er bij de demonstraties genoeg camera’s van de media die haarfijn vastleggen wat er echt gebeurd is.

Waar komt dit vandaan?

De vraag waar dit vandaan komt is niet moeilijk om te beantwoorden. Zowel extreem links en rechts plus hooligans gebruiken het complot om hun gaat tegen de huidige maatschappij te uiten. Het is dan ook niet verbazend dat het Covid complot is gemengd met de andere complot theorieën. Zo zou onder andere Rutte een Pedo zijn die het bloed van kinderen drinkt tijdens satanische rituelen. 

Als je goed naar 90% van alle complot theorieën kijkt zijn ze vooral gericht om de “elite” in een kwaad daglicht te zetten. Verzonnen door lui met een duistere agenda waar vele intrappen. Als ik eerlijk ben ken ik dit soort denk beelden alleen van mensen die in een psychose zitten, echter lijken ook personen zoals jij en ik vatbaar voor deze theorieën.

Burgeroorlog?

De burgemeester van Eindhoven zei gisteren dat als we niet oppassen in een burgeroorlog kunnen belanden. Mij lijkt dat zeer sterk want de groep met “normale” mensen is zoveel groter dat zo’n oorlog, maar heel kort zou duren. Nog geen uur. 

Wat we de komende weken denk ik wel gaan zien zijn uitbarstingen van geweld, en waar ik persoonlijk een beetje bang voor ben is een aanslag op bijvoorbeeld Rutte. Er is maar één doorgedraaide gek nodig voor zoiets. Aan de andere kant lijkt het inlichtingen apparaat in Nederland zeer goed te werken en zou een zogenaamd “lone wolf” snel  in beeld komen.

Categorieën: ComplotMaatschapij

Laat een reactie achter!