Onnodige samenkomst

In een blog die off-line is (moet er wat nuance in brengen) schreef ik al dat ik geloof, maar een probleem heb met het instituut Kerk. Simpelweg omdat bijna elke Kerk predikt de juiste te zijn. Dit wordt vooral in gepredikt in de orthodoxe Gereformeerde kerken en ook in een aantal evangelische kerken.

Maar er is een probleem voor mij bijgekomen. De Kerken die besluiten om toch hun gebouw te openen op de zondag en meer dan 200 mensen binnen te laten. Vaak met de motivatie dat de Here hun wel zou beschermen en mocht toch misgaan.. Dan is dat Gods wil.. Tevens vinden ze dat ze niet zonder een grote samenkomst kunnen. Maar daar zegt de Bijbel toch echt iets anders over:

“Want waar twee of drie vergaderd zijn in Mijn Naam, daar ben Ik in het midden van hen.”

Was het trouwens ook niet Jezus die ons waarschuwde niet te “wettisch” te zijn? Ging het in het Christelijke geloof ook niet om geloof en niet je goede daden?

Er is dus totaal geen reden voor deze samenkomsten, sluit als kerk de fysieke deuren en open de digitale deuren. Want mogen we juist niet blij zijn dat we een alternatief hebben voor een samenkomst in deze crisis tijd? Hele bedrijven kunnen blijven draaien door gebruik te maken van de techniek? Waarom zou een kerk dat niet kunnen?

Vaccinatie

Een tweede ding waar ik me (al jaren) over verbaas is de aversie tegen vaccinatie. Gaat het bij het Rijks vaccinatie nog om onnodige ziekten uit de wereld te helpen.  Plus daarbij kinder-levens te sparen doordat die ziekten soms fatale complicaties hadden. Of dat we een kind nu een leven in bed kunnen besparen doordat Polio niet meer voorkomt in Nederland.

Maar nu gaat het om een vaccin dat heel veel mensen levens kan redden die anders direct en indirect verloren zullen gaan door Covid-19.  

Pas geleden las ik ergens (sorry kan de bron even niet vinden) dat de mensen die in een complot rondom Corona/Covid-19 geloven vooral bestaan uit stemmers op Wilders/Baudet en uit orthodoxe Christenen (een scherpe komiek kan vast hier een grap over maken over het geloven in sprookjes etc..). Dit verbaasde me, lopen deze mensen echt aan achter figuren zoals Willem Engel aan? Negeren deze mensen gewoon de slimme experts waarvoor we juist dankbaar moeten zijn dat ze bestaan? 

Ik zie al verhalen over de antichrist (Bill Gates en co) en “Het teken van het beest” (vaccins). Als ik nuchter kijk zie ik eerder in zo’n Willem Engel de antichrist die inmiddels een hele cult rondom zichzelf heeft opgericht.

Maar ja.. wie ben ik.. 

Categorieën: Maatschapij

Laat een reactie achter!