Een aantal weken schreef ik een blog over Het Covid-19 complot gevaar, een gevaar wat steeds reëler begint te worden nu het vaccin tegen Covid-19 om de hoek staat.

Want als ik de laatste weken om mij heen kijk schrik ik toch wel, de groep die nee zegt tegen vaccinatie is toch aan het groeien. Daardoor moet ik denken aan wat een medepatiënt ooit tegen me zei. “Ze zeggen dat wij gek zijn, maar de echt gekken lopen buiten”. En dit lijkt aardig te kloppen als je het dagelijks nieuws volgt.

Maar er lopen ook veel gekken rond die helemaal opgaan in hun haat tegen de zittende regering. En daar misbruiken ze Covid-19 voor.. Elke maatregel wordt betwist en er is geen idee van de ernst van de huidige situatie. Geert Wilders is hier o.a. een mooi voorbeeld van.

Daarnaast heb je een groep die naast de haat ook blind geloven in een sloot aan complot theorieën. De theorieën gaan over het algemeen over de Amerikaanse verkiezingen, gesjoemel met het vaccin en het vernietigen van de Nederlandse cultuur.

En de theorieën rondom het vaccin geven mij op dit moment de meeste zorgen. Want we hebben al een vrij grote groep die geen vaccin wil vanwege hun geloofsovertuiging; als daar ook nog een te grote groep bijkomt die weigert door een debiele complot theorie; is de kans dat de groeps-immuniteit te klein is om Covid19 in de toom te houden dan wel uit te roeien.

Mocht u of jij geloven in het Covid19 complot, doe echt onderzoek en ga niet denken dat je de waarheid kent omdat iemand op Facebook roept dat 500 artsen tegen het beleid zijn.. Zoek dan of je die 500 artsen kan vinden en mocht je een lijst met namen vinden.. Check of het wel artsen zijn, en of ze wel specialist zijn op het gebied van virussen en infectieziekten.

Categorieën: Geen categorie

Laat een reactie achter!