Na de laatste persconferentie van Rutte was er kritiek op het feit dat alle maatregelen te vrijblijvend waren. En dat was terecht zoals Rutte gisteren ook aangaf tijdens het Coronadebat van gisteren.

Maar dat houd niet in dat we hier alleen het kabinet verantwoordelijk kunnen houden. Want ook ik geloof dat een aanpak zoals eerder moet kunnen passen bij ons Nederlanders.

Alleen was ik vergeten dat het aantal Nederlanders dat geloof in vage complottheorieën enorm gestegen is. En laat nou deze groep compleet schijt hebben aan alle adviezen een maatregelen… Want deze lui claimen dat Covid minstens een soort griepje is, dat het door 5G komt of dat hele Covid verhaal gewoon niet waar is..

Claimen dat de tweede golf komt doordat deze groep schijt heeft aan de regels doe ik niet; maar ze zijn op zijn minst medeverantwoordelijk.

Dus onder andere dankzij deze lui zitten we nu opgescheept met strengere regels, gaat de horeca kapot, raken ziekenhuizen weer overbelast, draaien frabrieken niet op 100%.

Één van de dingen die deze groep vaak mee komt is dat de fatility rate van Covid net zo hoog als de normale griep is.. Eerlijk gezegd weet ik niet of dat waar is of niet want het probleem zit hem vooral dat Covid patiënten veel heftigere klachten hebben dan mensen met een griepje. Zware klachten zorgen voor meer langdurige ziekenhuis opnames waarvan een groot deel op de IC. Dit kan onze zorg simpelweg niet aan omdat we gewoon niet genoeg mensen hebben om die patiënten te verzorgen.

Laten we hopen dat de nieuwe maatregelen snel effect hebben, en geeft dit keer aandacht aan alle die getroffen worden door Covid. Van overwerkte ziekenhuis medewerkers tot aan de patiënten toe. Laat die aanschuiven bij Jinek en co, en geen Willem Engel, Maurice de Hond of andere bekende Nederlanders die geen idee hebben waarover ze praten.

Laat de feiten de aluhoedjes weer op aarde brengen en anders ze overtuigen om een bezoekje aan een psychiater te brengen.

Categorieën: Maatschapij

Laat een reactie achter!