MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Yulius en Sliedrecht #2

De online krant Sliedrecht24 heeft de afgelopen aardig wat artikelen besteed aan de Gantel (een kliniek van Yulius in Sliedrecht). Dit omdat buren zich zorgen maakte en overlast ondervonden van een aantal patiënten die in de kliniek is opgenomen. Ik heb daar eerder al een blog over geschreven.

Recent kwam op Sliedrecht24 het volgende artikel on-line: Politie haalt overlastgevende persoon op. Tot mijn verbazing werd in het artikel vermeld dat een agent wist te vertellen dat het om een (oud) Yulius cliënt ging. Ik vraag me serieus af wat deze informatie toevoegt aan het artikel. Sterker nog ik vraag mij af of de agent zelf wel 100% in de bovenkamer was, dit is namelijk informatie die best privé is.

Als de persoon nou mensen had bedreigd of erger.. maar volgens de Facebook reacties op het artikel viel zelfs de overlast wel mee.

Ik vraag me nu ook wel af, stel ik drink een keer iets teveel.. Doe domme dingen.. Komt het dan ook in de krant dat ik een oud cliënt van Yulius ben?

Door dit artikel krijg ik een naar gevoel bij de andere artikelen over Yulius, Ineens voelt het allemaal aan als makkelijk scoren. Misschien is het tijd voor ook is een positief geluid rondom de kliniek.

Ondanks dat het mij nu niet meer direct raakt vind ik het wel heel zwak tegenover het personeel van Yulius dat keihard werkt om mensen weer er boven op te krijgen en daarbij ook mentaal en soms fysiek het flink te verduren krijgen. Plus dat ook het beeld van psychiatrische patiënten wel heel eenzijdig gaat worden. Niet iedereen van ons rent naakt met een bijl over straat.. 😉