MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Genezen!?

Ik blog nu al een tijdje over mijn herstel van een depressie en het accepteren van mijn dwanggedachten. En laat ik daar nu goed nieuws over hebben. Mijn depressie is verdwenen en dus genezen zou je kunnen zeggen. Al zijn er personen die vinden dat je niet genezen bent zolang je medicatie slikt. Tegen die lui wil ik zeggen: “Boeie!”.

Ik voel me namelijk genezen, en daar gaat het om. En zonder die depressie is het leven met de dwangstoornis ook veel makkelijker. Maar eerlijk gezegd denk ik zelf dat een stuk van de genezing bereikt is door het accepteren van die dwangstoornis.

Inhoudsopgave

Oorsuizen

Er is nog wel één ding waar ik af en toe wat gefrustreerd raak is het klote oorsuizen. Het is soms gewoon mega-irritant als je wil gaan slapen, lezen of gewoon een film kijken. Het stoort gewoon en vraagt aandacht.

Maar meer is het niet, het beheerst mijn leven niet meer. Al blijf ik graag op de hoogte van therapieën en andere medische ontwikkelingen rondom het genezen van oorsuizen.

Dankbaar

De weg naar genezing van mijn depressie was langer dan ik gewend was, maar het was ook de eerste keer dat ik echt zelf naast de medicatie aan de slag ben gegaan. Ik ben dankbaar voor de dingen die ik geleerd hebben omdat die mij verder gaan helpen. Maar ook dankbaar voor alle mensen die me er doorheen hebben gesleept!