De manier waarop het “Covid-19” complot zieltjes wint lijkt wel een virus op zich zelf. Zelden zag ik een complot theorie zo snel aan zieltjes winnen. Al kunnen we niet van één theorie spreken, omdat er meerdere versie rondgaan.

Wat ook opvalt dat de complotten niet alleen aandacht krijgt op de bekende plekken, maar ook de “mainstream media” (msm) geeft (helaas) veel aandacht aan de theorieën. Dit komt deels doordat ook bekende Nederlanders inclusief politici lijken te geloven in minstens één van de theorieën.

De Viruswaarheid sekte

Één groep complot gelovers krijgt veel aandacht is Viruswaarheid. Onder leiding van een mislukte wetenschapper genaamd Willem Engel vormt zich momenteel een soort sekte, die van de complot theorie een ware religie lijkt te maken.

Demonstraties die deze groep organiseert trekken een scala van lieden die de grip op de realiteit geheel verloren zijn. Steevast weigeren deze demonstranten zich aan de regels te houden en negeren ze alle instructies van de politie waardoor deze demonstraties uit lopen op rellen.

Het ingrijpen van de politie tijdens deze rellen wordt door de groep als ingrijpen van dictator Rutte verkocht.

Ik ben benieuwd of iemand al een psychoanalyse van Dhr Engel heeft gemaakt; als er een “Messiascomplex” uitkomt zal dat mij niets verbazen

Bekend Nederland

Gelukkig lijkt de viruswaarheid sekte niet echt te groeien. Reportages die door de media van deze demonstraties gemaakt worden; laten steeds het zelfde groepje mensen zien. Wat wel zorgwekkend is dat politici zoals Baudet (al lijk het in zijn geval stemmen te kosten) of bekende Nederlanders zoals Lange Frans ook het hele covid 19 gebeuren als een complot zien. Het is niet te hopen dat hun fans zich vatbaar tonen voor hun ideën.

Gevaar

Het gevaar van dit complot is dat er straks genoeg mensen zijn die totaal de regels gaan negeren; waardoor die tweede golf echt komt en onze IC’s weer overbelast raken. Daarnaast lijkt met het geloven van de theorieën ook niet echt gezond voor de mentale gezondheid. Al kun je ook de vraag stellen dat het geloven in zulke theorieën een uiting is van een psychische aandoening; maar dat laat ik aan de experts over ;-).

Categorieën: ComplotMaatschapij

Laat een reactie achter!