Ga er maar eens aanstaan

De afgelopen tijd hebben we terecht geklapt voor de mensen in de zorg; wordt er waardering uitgesproken voor de mensen met vitale beroepen. Gaat heet niet eens tijd worden om onze overheid een staande ovatie te geven? De mensen van het RIVM en betrokken wetenschappers alle geluk en succes te wensen om dit virus klein te krijgen?

Gelukkig is er al enorm veel waardering voor hoe Mark Rutte acteert, de man lijkt onvermoeibaar samen met ons de strijd aan te willen gaan. Wetende dat welke beslissing of maatregel hij ook aankondig men er kritiek op gaat hebben?

Geen tijd voor politiek

In deze tijd bewijzen veel mensen in het kabinet echt leiders te zijn en hun verantwoordelijkheid te nemen. Zelfs als je moet bekennen dat de stress en de bizar lange uren je teveel geworden zijn.

Echter toornen bepaalde lieden aan deze sterke leiderschap; of beter gezegd; plegen deze lui muiterij.

Het is zeker goed om kritisch te zijn op bepaalde maatregelen en om duidelijkheid te vragen. Echter zodra die duidelijkheid er is en de feiten gegeven zijn waarop de maatregelen gebaseerd zijn; moet je kappen. Ga je door, dan doe je dat maar voor één ding; zieltjes winnen en angst zaaien. Niet de samenleving samen brengen (figuurlijk), maar je bent bezig verdeeldheid te scheppen.

Naar mijn mening gaat het tijd worden dat bepaalde lieden in de kamer hun mond gaan sluiten en samen met de reset de strijd aangaan. Waarbij ze hun achterban gaan overtuigen om zich te houden aan alle adviezen en maatregelen. Dat is bezig zijn met de oplossing.

Ondanks dat ik weet dat o.a. Baudet, Wilders en Kuzu (deze heren en hun partijen vallen mij het meeste op..) dit nooit zullen lezen. Toch het verzoek STOP met paniek zaaien, stop met komen van feiten uit zeer onbetrouwbare bronnen. Neem je verantwoordelijkheid!

Lockdown

Het grootste kritiek op de Nederlandse aanpak is dat er in tegen stellingen tot andere landen geen volledige lock down is. We zijn echter niet het enige land die een andere aanpak hanteert; in het VK is er namelijk gekozen voor een soortgelijke aanpak als in Nederland.

Naar mijn mening hebben zowel overheid als RIVM en andere wetenschappers hier genoeg informatie gegeven waarom Nederland voor deze aanpak kiest.

Echter zijn er wetenschap journalisten en enkele wetenschappers (vaak niet eens wetenschappers in het gebied rondom virussen) geweest die met rare feiten en voorspellingen kwamen. Vaak gebaseerd op onbetrouwbare cijfers of onderzoek resultaten.

Naast dat ik denk dat we al voor 80% een lock down hebben en dan voldoende is; ben ik ook betrouwbare bronnen op internet nagegaan. Veel wetenschappelijke documentatie is er nog niet; simpelweg, omdat onderzoek tijd kost. Echter zijn er genoeg wetenschappers in vakgebieden rondom virussen die publiceren via eigen websites, social media en de mainstream media kanalen (wel altijd even de staat van dienst van de wetenschapper cheken!). Uit wat ik er van begrijp is er inmiddels wel enig bewijs dat we immuun kunnen raken voor dit virus; de vraag is alleen of dit echt volledige immuniteit is (we worden er niet ziek meer van) of gedeeltelijke immuniteit (we worden er wel ziek van, maar minder heftig.

De grote vraag is ook nog hoe lang we immuun zijn. Echter verder onderzoek blijft nodig om te zien of deze bewijzen stand blijven houden.

Voor mijn gevoel zijn we dus in Nederland echt wel goed bezig. We proberen het aantal zieken door het virus flink in te dammen door die 80% lock down. Of dit gaat werken zien we pas over een week of twee. Je zou dus kunnen denken dat we eigenlijk een gok nemen. Wat ook wel zo is, maar een totale lock down is ook een gok. Want stel de verspreiding stop, we gaan weer naar buiten en BOEM het virus gaat weer tekeer.

Daarnaast is het belangrijk om de schade voor de economie zo klein mogelijk te houden (ja ik ben VVD’er ;-)) want een financiële crisis kost uiteindelijk ook levens. Daarom is een totale lock-down ook niet gewenst.

Daarom sta ik zelf volmondig achter dit beleid, waarbij per dag kijken welke maatregelen genomen moeten worden. Maar daarbij wel de juiste balans gaan vinden.

Internet gekkies

In tijdens van crisis, sociale onrust, rampen of aanslagen staat ook altijd een rits van mensen klaar die comploten en andere onzin de wereld in helpen. Mensen geloof ze niet, lach ze keihard uit en geen ze een fop speen..

Voorbeeld meneer Robert Jensen:
Preekt als een dominee dat Corona niet zo gevaarlijk is…

Of een gekkie uit mijn eigen dorp die vind dat de democratie omgeworpen wordt als er kritiek is op zijn politiek helden..


Laat een reactie achter!