Hypochondrisch..

De eerste vraag van mijn psychologe tijdens ons twee wekelijkse sessie was: “Hoe gaat het met jouw en de angst voor Corona”. Dit, omdat ik soms best hypochondrisch ben. Ik kon haar vrij trots vertellen dat het me helemaal niets deed. Natuurlijk is er de normale bezorgdheid voor de zwakkere (ouderen en mensen met een verzwakt immuun systeem) mensen die ik ken. Maar dit is niet anders dan dezelfde bezorgdheid die een normale griep geeft. Bovendien hoop ik natuurlijk niet ziek te worden, maar wie wil dat nou wel?

Daarnaast is de hypochonder mij zo goed als getemd door therapie lang geleden.

Overdreven

Eigenlijk vind ik alle paniek zelfs mega overdreven, want voor een groot gedeelte merken de mensen die besmet zijn helemaal niets.

Natuurlijk snap ik dat we verspreiding zoveel mogelijk tegen moeten gaan. Ben het dus helemaal eens met de oproep om thuis te gaan werken (als dat kan), geen groepen van 100+ mensen meer bij elkaar is ook te begrijpen.

Dat we even minder contact hebben met die zwakkere mensen is ook heel goed te begrijpen. Het contact houden met deze mensen kan trouwens ook via Skype en Whatsapp.

Maar laten we verder het hoofd gewoon even koel houden. Laten we niet winkels leeg roven, onze handen compleet kapot wassen (te veel wassen sloopt overigens je weerstand). Laten we niet bij elk hoestje in paniek schieten.

Het leven gaat door

Wij als gezin hebben besloten om het leven gewoon zo normaal mogelijk door te laten gaan. Oké ik moet thuis werken, maar dat is het enige wat we nu anders doen. Sterker nog ik schrijf deze blog in enorme speelhal voor kinderen; waar het lekker rustig is trouwens. Vanavond gaan we ook gewoon uit eten; tenminste als er niet meer dan 100 mensen in het restaurant zitten.

Lees je goed in

Ik heb trouwens het idee dat de paniek onder andere veroorzaakt wordt door het lezen van onbetrouwbare bronnen. “Het heeft op Facebook gestaan” effect is groot. Maar als je gewoon is de artikelen van experts leest dan is de reden tot totale paniek een stuk minder. Wees hier ook wel bedacht op zogenaamde experts die even van zich willen laten horen.

Rutte en RIVM

Op het internet regent het klachten over Rutte en het RIVM, ze zouden veel te slap acteren. Ik vind dit persoonlijk een erg oneerlijk statement. Want wat Rutte of het RIVM nu doen.. Het is nooit goed. Had Rutte een lock-down afgeroepen dan had meneer Wilders het over een “Te zwaar besluit dat de economie schaad” gehad in plaats van wat ie nu roept.

Persoonlijk vind ik dat Rutte samen met het RIVM hier zo goed mogelijk acteren. Waarbij een balans gezocht wordt tussen enerzijds het virus remmen en anderzijds de klap voor de economie te verzachten.

Categorieën: ComplotMaatschapij

Laat een reactie achter!