MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

OCD Geaccepteerd?!

Toch niet helemaal..

Vandaag na een dag waar ik me beter voelde dan gisteren, maar toch niet helemaal top; realiseerde ik me iets. Ik vecht namelijk nog teveel op dit soort dagen. Ik wil nog steeds weten waarom het ineens minder gaat.

Maar wat ik eigenlijk zou moeten doen is denken: “Ok vandaag gaat ie ff moeilijk; probeer er toch wat van te maken..”.

Het deed me denken aan wat iemand een tijd geleden tegen me zei: “Je hebt het toch nog niet helemaal geaccepteerd”

Ik denk nu dat die persoon gelijk had, nog wat werk aan de winkel dus. En vooral ophouden met het uitzoeken “waarom” en stoppen met vechten. Het is zoals het is. Let it be..

Het gaat overigens niet super slecht op “slechte” dagen. Het is ook niet de hele dag slecht alleen een paar momenten dat ik me even wat angstig dan wel depri voel. Maar het feit dat ik gewoon kan functioneren op werk en in het gezin geeft al aan dat het ook allemaal wel mee valt ;-).