MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Vertrouwen

Dit keer een korte blog, de laatste weken maak ik veel stappen. Werk bijvoorbeeld bijna weer full-time. Heb meer goede dan slechte dagen en zelfs periodes dat ik niet eens bezig ben met dwang of depressie. Daarom is het hier ook wat stiller. Probeer nu voor wekelijks minimaal één blog te gaan. Mogelijk wat minder over m’n dwang, depressie het herstel.

De laatste weken staan wel in het teken van weer vertrouwen is alles krijgen. In m’n rol in het gezin, mijn kunde op het werk (in de IT loop je heel snel achter de feiten aan) en vooral vertrouwen in mijn medicatie.

Neem nou vandaag, ik voel me gewoon wat minder happy om valide redenen. Echter ben ik dan wel bang weer terug te vallen: “Is het weer mis met de spiegel van de medicatie?”.

Mensen denken vaak dat als je depressie voorbij is je er weer helemaal bent. Dit klopt niet je blijft (tenminste ik) voorlopig nog wel even zoet met het vertrouwen krijgen in jezelf.

Dit proces kun je niet versnellen, dit kost gewoon tijd. Tijd die jezelf ook moet gunnen. Maar probeer niet bij elke slechte dag of een paar slechte dagen bang voor terugval te zijn. Iedereen heeft ze namelijk, ook als je antidepressiva slikt. Het vertrouwen komt dan wel als je na die paar mindere dagen weer oké voelt.