MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Hobby’s

Inhoudsopgave

Aquarium

Het is even wat stil geweest op m’n blog. Mede doordat ik een oude hobby weer opgepakt heb. Namelijk het houden van een aquarium. Nu had ik het verleden vaak vrij grote aquaria met goud vissen. (die horen namelijk niet in een kleine bak of erger kom..). Nu heb ik wat minder ruimte, dus voor een kleinere bak gegaan waarin tropische vissen komen. Daarover later mee!

Goed voor herstel

Ik probeer zoveel mogelijk dingen die ik leuk vind. Soms mischien iets teveel; maar het bezig zijn met één van m’n hobby’s zorgt ervoor dat ik uit m’n hoofd ga. Als ik depressief ben is dat vaak een goede afleiding. In het begin is het altijd lastig, want je hebt totaal geen zin erin. Maar naar een tijdje merk je dat je toch nog plezier haalt uit de dingen je leuk vind.

Druk

Een ander voordeel van het houden van een aquarium is dat het ook wel wat tijd vreet. Het in elkaar zetten van het meubel, het spoelen van het grind, vullen met water, plantjes planten.. Daarnaast valt er zoveel te lezen dat ik geen tijd meer heb om aan m’n depressie te drenken. Nou komt dat ook wel omdat de depressie echt op z’n retour is.

De gouden tip

Voor mij was het de gouden tip om het herstel te bespoedigen. Elke keer werkt het.. Blijf doen wat je leuk vind/vond. Geef niet constant toe aan je angsten en moeheid. Accepteer je angsten, je depressie en zelfs je suïcidale gedachten..