MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Vriendschap

Inhoudsopgave

Is een illusie

Vriendschappen komen en gaan. Dat is een harde conclusie en iets waar iedereen moet mee leren leven.

Echter heeft mijn depressie en dwangstoornis ook (goede) vriendschappen gekost. Ik ben dan ook niet de leukste persoon tijdens deze periodes. Want cru gezegd ben ik meer bezig met het vechten tegen zwarte gedachten en een eventuele uitvoering daarvan; dan leuke dingen doen met gezin of vrienden.

Ondanks dat ik het snap, maakt me het ook wel kwaad. Ik ben niet mijn stoornis en ik snap dat het steunen van mij in zulke periodes moeilijk is. Want ik snap het zelf al niet; hoe moet iemand anders het snappen dan..

Daarom heb ik voor deze muziek post gekozen voor: Het Goede Doel РVriendschap 

Maar zonder kan je niet

Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel op het vrienden front. Want het is echt waar, tijdens crisis leer je je echte vrienden kennen.

En dan blijken collega’s ineens meer dan collega alleen te zijn. Of schoonbroer en schoonzus meer dan zomaar familie te zijn.

Daarvoor een tweede track in deze muziek post. Joe Cocker – With a little help from my friends