MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

De herstel rollercoaster

De afgelopen tijd heb ik niet veel te melden. Maak nog steeds progressie in het herstel. Al gaat het me soms gewoon te langzaam. Maar goed het is zoals het is.

Periodes waarin ik me heel goed voel worden gelukkig al wel steeds langer. Ook zijn er geen dagen geweest waarin ik de hele dag depressief was.

Echter sommige dagen zijn nog als een rollercoaster, net zoals de afgelopen dagen. Sta heerlijk op, ben rustig en voel me goed. Maar een uur later kan ik ineens een half uur lang me echt depri voelen. En een half uur later voel ik me ineens weer top.

Ik was heel veel bezig met het hoe en waarom die dips kwamen.. Maar het heeft geen zin; het is nou eenmaal zo. Een depressie is nou eenmaal raar en niet te snappen. Ik ben er dan nu ook wel achter dat er echt een biologische factor mee speelt.

Ik hoop wel dat de depri buien flink gaan afnemen, het is goed leefbaar maar ben soms gesloopt na zo’n bui. Het vreet namelijk energie en eist ook nog teveel van m’n dierbare tijd. Maar ik weet ook de signalen van herstel er zijn en dat er echt weer een periode gaat zijn waar m’n depressie in remise gaat.