Stel je hebt een Chromebook en een krachtige game pc/laptop. Hoe tof zou het dan zijn om je games vanaf die krachtige pc/laptop te streamen naar je Chromebook?

Mij leek het in ieder geval zeer tof (omdat ik dan Football Manager lekker op de bank kon spelen ;-).

Stap 1: Linux op je Chromebook

Het opzetten hiervan bleek vrij simpel.. Je hebt wel een goede Wifi verbinding en een recente Chromebook met het liefst een Intel CPU.

Sinds een paar maanden is het mogelijk om Linux te draaien op het ChromeOS van je Chromebook. Dit is nog wel een beta functie maar ik gebruik het nu al naar tevredenheid om een aantal Linux programma’s en Docker te draaien.

Om Linux te draaien moet je de instellingen open van je ChromeBook. Dit doe je door de stappen te volgen op de volgende pagina: https://support.google.com/chromebook/answer/9145439?hl=nl

Stap 2: Update Linux

Open de app “Terminal” via de launcher. Als deze geladen is type je het volgende in:

sudo apt update && sudo apt upgrade -y && sudo apt install -y wget

Druk op enter en Linux zal alles updaten, mocht je een melding krijgen over een “Locked file” dan is het systeem bezig zichzelf up te daten. Wacht dan eventjes en probeer het bijv 10 minuten later opnieuw.

Stap 3: Installeer & start Steam

Is het updaten klaar, draai dan de volgende commando’s in het terminal scherm.

wget http://repo.steampowered.com/steam/archive/precise/steam_latest.tar.gz
tar -xzvf steam_latest.tar.gz
cd steam
sudo make install
cd ~
steam

Steam zal nu starten op je ChromeBook, login in met je steam account en als het goed is kan je nu game streamen vanaf je game pc/laptop.


Laat een reactie achter!