MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Everybody hurts

In mijn geval is medicatie een redding voor de monsters Depressie en Dwang. Alleen is er één probleem opgetreden de afgelopen jaren, de spiegel wil wel eens instorten. Dan gaat het langzaam slechter; gelukkig is er wel redding.. Namelijk de spiegel corrigeren. Wat betekend dat de medicatie omhoog moet. Deze weken van opbouw zijn best zwaar, want alles gaat eerst even flink slechter. Gelukkig kan ik steeds beter omgaang met deze periodes. Al hoop ik dat de laatste opbouw voorlopig de laatste was.

In die periodes helpt één track me in het bijzonder, namelijk “Everybordy Hurts” van R. E. M. Het geeft me de schop om te begrijpen dat iedereen zich wel eens kut voelt en dat het ook weer over gaat.

Grappig feit is dat R. E. M. staat voor “rapid eye movement” oftewel de remslaap. Men denkt dat dit proces één van de peilers is van de EMDR therapie.