MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Werken aan jezelf

Inhoudsopgave

Het is niet alleen pillen…

Na deze zoveelste terugval ben ik des te meer gaan beseffen dat ik zelf ook hard moet gaan werken aan mezelf. Ik moet gaan accepteren dat ik last van een dwang stoornis heb, en daarnaast als kers op de taart Tinnitus (oorsuizen). Voor beide heeft de wetenschap nog geen 100% genezing.

Naast het accepteren is het zaak om te leren leven met beide. Voor de dwanggedachten lukt me dat over het algemeen al goed. Tinnitus en andere zaken die een dwangstoornis met zich mee brengen verdienen nog (flink) wat aandacht.

Voor Tinnitus heb ik gewoon tijd nodig, als het gaat om de dwang stoornis moet ik nieuw gedrag leren.

Matthijs v2.0

Ik werk in de IT, waarbij we bij een nieuwe versie van de software een zogenaamde changelog leveren. Ik heb er ook één gemaakt voor de nieuwe versie van mezelf:

  1. Meer sporten (minimaal 2 x per week fietsen).
  2. Stoppen met iedereen tevreden te houden.
  3. Stoppen met overal controle over te willen.
  4. Stoppen met roken.
  5. Rustiger leven (bye bye house parties..)

Zoals je ziet, valt de lijst wel mee, maar nummer 2 en 3 moet me helpen om de dwang onder de knie te houden. Nummer 1 is gewoon hard nodig en nog leuk ook. Nummer 4 spreekt voor zichzelf. Nummer 5 is wel even slikken, maar voor nu gewoon hard nodig.