MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Je weer “normaal” gaan voelen

Sinds een paar dagen voel ik me weer vrij normaal worden, niet de hele dag bezig met herstellen. Niet de hele dag bezig met de spanning in je lichaam. Niet de hele dag last van het oorsuizen.

En het vreemde is, op de goede momenten; die nu de overhand op m’n dagen hebben i.p.v. andersom, kan ik niet eens meer bij het depressieve en angstige gevoel. Ben ik nu overdreven gelukkig en heb ik totaal geen gevoel mee? Nee zeker niet, ik begin me gewoon normaal te voelen.

Inhoudsopgave

Veilige modus

De mensen die met oudere versies van Windows hebben gewerkt, zijn vast bekend met de “veilige modus”. In deze modus worden alleen belangrijke zaken gestart. Ik zet mezelf ook nu in deze veilige modus. Waarbij ik elke dag wat probeer wat de afgelopen maanden moeilijk tot niet lukte.

Wat voor de één bijvoorbeeld normaal is, was voor mij niet zo normaal. Zo moest ik nog geen week geleden een bioscoop bezoek laten schieten. Ik voelde gewoon dat ik de drukte niet aan zou kunnen en ik toch teveel in m’n hoofd bezig zou zijn.

Volle aandacht

Gelukkig was de afspraak voor het bioscoop met een week uitgesteld en ben ik gisteren avond met vrienden/collega’s naar “Once upon a Time … in Hollywood” geweest. En heb genoten van de film, misschien wel iets meer dan anders want “Yes ik kan weer”. Toen de film afgelopen was bedacht ik me ineens hoe weinig m’n dwangstoornis en depressie van mijn aandacht trokken. Ik zat met bijna al nee. met al mijn gedachten bij de film.

Targets

Inmiddels zet ik ook wat targets voor mezelf, dit keer niet om zo snel mogelijk weer aan het werk te zijn. Maar alles in het teken van mezelf weer worden. Één van de targets die ik wil halen is samen met Annika naar het concert van André Hazes (jr) in Ahoy, met de week daarop de finale proef genaamd “Thunderdome”. Als ik dat overleef ben ik weer echt de oude ;).