MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Drie stappen vooruit

Twee achteruit

Ik merkte eergisteren dat de antidepressiva begon aan te slaan, helemaal happy natuurlijk. Gisteren ging ie heel even wat minder door een migraine aanval. Maar vandaag lukt het gewoon op bepaalde momenten niet, en dan moet je je realiseren dat het altijd met drie stappen vooruit gaat en met twee achteruit.

De eerste keer dat bij mij de antidepressiva aansloeg leek het allemaal veel sneller te gaan, maar toen zat ik zo die diep dat het verdwijnen van bepaalde symptomen al een enorme vooruitgang was.

Nu gaat dat anders, ik wil meteen symptoom vrij zijn, dus let ik heel erg op of dat zo is. Is dat niet het geval dan is er teleurstelling. Op dat soort momenten baal je, maar moet ik onthouden dat het niet een rechte lijn is qua herstel.. Dat kost tijd en nog eens tijd en gaat niet in een rechte maar hobbelige lijn.. Maar wel een lijn naar boven!