MDJ-STEK.NL - (Over)leven met OCD

Terugval…

Inhoudsopgave

Je weet dat het kan gebeuren, maar zo snel..

Sinds een week of drie ervaar ik een terugval van mijn klachten, waarschijnlijk teveel hooi op m’n vork genomen (denken dat ik alles wel weer aankan). Ik baal hier natuurlijk enorm van, zeker omdat ik me toch al een tijd weer gewoon ok voelde.

Na wat telefoontjes met de crisis dienst kwam er langzaam een plan van aanpak, de psychiater schreef een nieuw medicijn (Seroquel) voor en deed dan ook meteen maar een bloed test voor m’n Clomipramine spiegel en een algemeen bloed beeld ivm de Seroquel.

Tobben

Ondanks dat ik me al iets beter voel blijft het tobben, de Seroquel lijkt wel wat te doen maar vind me soms ook iets teveel afgevlakt. Daarom is besloten de dosis niet meer te verhogen. Wat wel is verhoogd is m’n Clomipramine die weer laag zat qua spiegel. Hoe die spiegel weer lager is geworden is voor mij een klein raadsel. Nu rook ik en ik weet dat roken een negatieve impact heeft op de spiegel. Eerst waar ik zo aan gaan werken mocht ik weer stabiel zijn is het stoppen met roken.

Pammetjes

Omdat ik tijdens het opbouwen van Clomipramine vaak ergere klachten krijgt; en omdat ik gewoon niet stabiel ben slik ik nu wel weer wat pammetjes. In het verleden vond ik dat maar niks ivm verslaving etc.. Maar goed eerst nu stabiel worden dan kan ik ze weer langzaam afbouwen. De laatste keer had ik daar moeite mee, maar die keer ervoor niet. Dus we zien wel wat het me dit keer brengt. Overigens de Lorazepam is maar 1mg per dag en Lormetazepam.. Dat is ook wel eens veel erger geweest.

Gezin

Vooral voor m’n gezin baal ik van de terugval precies op dit moment, papa was papa weer en de vakantie is in aantocht. Ik probeer dan ook voor de vakantie weer stabiel te worden zodat ik mee kan. Moet wel opletten hoe ik me voel, en me niet beter voor gaan doen dan dat ik ben.

Hoop

Op dit moment is het vooral de hoop die me overeind houd; maar ook de stapjes die ik maak. Het gaat langzaam aan echt wel beter. En ja er zullen nog vast mindere dagen zijn.. Iets met 3 stappen vooruit en 2 achteruit.

Schrijven

Pas geleden las ik een artikel over het schrijven van je herstel. Dit helpt in het inzien dat je stappen maakt. Daarom zal ik ook eindelijk is echt gaan bloggen op deze site. Niet alleen over m’n herstel maar ook over leuke tech zaken.